Seure sitouttaa keikkalaisia maksuttomalla Apotti-koulutuksella - aiemmin koulutus ei ollut työaikaa

Seure antaa keikkalaisilleen koulutuksen Apottiin ja LOVeen työajalla.

Kuvateksti
Myös keikkalaisella on oikeus saada työajalla työssä tarvittava perehdytyskoulutus.
Kuva: Outi Kainiemi

Työhön liittyvä perehdytys on työaikaa myös silloin, kun kyse on keikkatyöntekijöistä. Seuren kautta keikkailevilla ei ollut tätä mahdollisuutta vuosi sitten mutta nykyään on.

”Tämä on hyvä uudistus, vaikka sen pitäisi olla itsestään selvyys: työhön liittyvän perehdytyksen kuuluu olla työaikaa myös silloin, kun kyse on keikkatyöntekijöistä”,  sanoo Tehyn työelämänasiantuntija Tiina Vartiainen.

Seure ohjaa työntekijänsä osallistumaan sellaiseen Apotti-koulutukseen, jota hänen työtehtävänsä edellyttävät. Tehtävän mukaan koulutus sisältää 1–2 lähiopetuspäivää. Osallistuminen on työntekijälle työaikaa. Työnantaja maksaa työaikakorvauksen normaalin palkanmaksuaikataulun mukaisesti, kun koulutus on toteutunut. Tieto koulutukseen osallistumisesta välittyy työntekijän toimittamasta opintosuoritusotteesta tai Seuren asiakkaana toimivan työpaikan kautta.

Ilmoittamalla kiinnostuksensa osallistua Apotti-koulutukseen keikkalainen sitoutuu tekemään Seuren kautta vähintään 10 työvuoroa 12 kuukauden sisällä koulutukseen osallistumisesta. Mikäli tämä ei toteudu, Seurella on mahdollisuus periä takaisin koulutuksen kustannus 200 euroa.

Myös lääkehoidon osaaminen verkossa -koulutus eli LOVe on nykyisin maksuton Seurella. LOVe-verkkokurssin (9-osainen) suorittamiseen voi käyttää yhteensä 12 tuntia työaikaa Uudenmaan lääkehoitotyöryhmän yhteneväisiin lääkelupakäytänteisiin ohjaavan toimintaohjeen mukaisesti.

LOVe-koulutukseen osallistumista ja sen kustannuksia koskee sama sääntö kuin Apotti-koulutukseen osallistumista.

Korjaus otsikkoon 4.7. klo 15.30 Seure sitouttaa keikkalaisia maksuttomalla Apotti-koulutuksella - aiemmin koulutuksesta piti maksaa - jälkiosaa korjaus: koulutus on aiemminkin maksutonta mutta siihen ei voinut käyttää työaikaa.