Kymenlaakson hyvinvointialueen yt-neuvottelut päättyneet – ei irtisanomisia

Kymenlaakson hyvinvointialueen yt-neuvottelut päättyivät ilman irtisanomia, mutta niillä on vaikutusta joidenkin työntekijöiden tehtäviin ja työskentelypaikkaan. Uudet yt-neuvottelut alkavat ensi vuonna ja ne liittyvät palveluverkkoon.

Kuvateksti
Kymenlaakson hyvinvointialueen yt-neuvottelut ovat ohi, mutta uudet ovat jo ovella.
Kuva: Ari Rask

Kymenlaakson hyvinvointialueen yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 18. joulukuuta.

Kuten Tehyn pääluottamusmies Kirsi Kekki marraskuun alussa kertoi, asioista tiedotettiin hyvin painottaen, että irtisanomisen tarvetta ei ole.

Nyt tiedetään, että joidenkin henkilöiden kohdalla päätökset vaikuttavat työtehtäviin tai työskentelypaikkaan.

Mainos alkaa
Turvan mainos.
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Turvan mainos.
Mainos päättyy

Yt-neuvotteluissa käsiteltiin laajasti hyvinvointialueen kehitystarpeita ja -näkymiä tuleville vuosille. Yt-neuvotteluiden myötä pelastuslaitoksen, sosiaalipalveluiden sekä terveyden ja sairaanhoidon palveluiden toimialoilla tapahtuu muutoksia.

Työnantajan henkilöstölle lähettämän tiedotteen mukaan neuvottelut eivät päättyneet tähän. Syynä ovat halu parantaa tuottavuutta ja vastata väestön ikääntymiseen liittyvään palvelutarpeen kasvuun.

”Ilmeinen tarve uusille muutosneuvotteluille heti alkuvuodesta on syntynyt muun muassa palvelurakenteen ja palveluverkon jatkosuunnittelusta aluehallituksen tekemien päätösten myötä. Edellytykset rakentaville neuvotteluille näistä isoista asioita ovat mielestäni olemassa, hyvinvointialuejohtaja Harri Hagman sanoo tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että palvelurakennetta ja palveluverkkoa kehitetään aluehallituksen 12. joulukuuta kokouksessaan tekemän päätöksen mukaisesti kohti alueellista mallia, jossa palveluita tuotetaan seitsemässä sote-keskuksessa.

Käydyissä yt-neuvotteluissa päätettiin muun muassa, että lasten, nuorten ja perheiden sosiaali- ja perhekeskuspalveluissa tehdään henkilöstön toimipistemuutoksia. Pohjois-Kymenlaakson laajan palvelun perhekeskukseen siirtyy noin 60 työntekijää lasten nuorten ja perheiden sosiaali- ja perhekeskuspalveluista. Etelä-Kymenlaaksossa Karhulan Toivelinnankadun laajan palvelun perhekeskukseen siirtyy noin 120 työntekijää eri toimipisteistä Kotkasta ja Haminasta myöhemmin tarkentuvalla aikataululla.

Samalla tuetun asumisen toimintaa laajennetaan ja lisätään välitöntä asiakasaikaa tuottavuuskorttiin kirjattujen toimenpiteiden mukaisesti. Toiminnan sisällön uudistaminen koskee koko henkilöstöä ja muutoksella on vaikutusta 33 työntekijään.

Lisäksi terveyden ja sairaanhoidon palveluissa kotisairaalan liikkuva ArVi-hoitajan arviointiyksikkö sekä yhden hengen ensihoidon EVA-yksiköt yhdistyvät akuuttipalveluun osaksi ensihoitoa. Digitaalisten hankkeiden osaajat kokoaa vuoden alusta Digitaalisen asioinnin ja palvelujen kehitysyksikkö (Diapa).

Lue lisää:

Hyvinvointialueilla alkaa taas uusia yt-neuvotteluja – Nyt vuorossa ovat Kymenlaakso ja Pohjois-Savo