Suomalainen elintarviketeollisuus käyttää suurimillaankin lisäaineita vähemmän kuin lisäaineasetus sallii. Väestötasolla lisäaineiden saannin arvioidaan jäävän alle hyväksyttävän päiväsaannin enimmäismäärän jopa niitä sisältävien elintarvikkeiden suurkuluttajilla. Tämä ilmenee Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran lisäaineselvityksestä.
Useimpien lisäaineiden arvoitu väestötason saanti jää Suomessa alle ADI-arvon eli hyväksyttävän päiväsaannin enimmäismäärän jopa silloin, kun laskelmissa käytetään kaikkein suurimman arvion tuottavia oletuksia.
Eviran selvitys kattoi kaikki noin 150 lisäainetta, joille on määritetty ADI-arvo. ADI-arvon vähäiset ja satunnaiset ylitykset eivät ole vaaraksi kuluttajalle. Lisäaineita käytetään elintarvikkeissa parantamaan muun muassa niiden säilyvyyttä, makua, väriä tai rakennetta.