Vähittäismyynnissä olevassa tuoreessa sianlihassa on Staphylococcus aureusta eli MRSA-bakteeria Suomessa vain satunnaisesti. Vuoden 2017 lopulla päättyneessä Eviran seurannassa MRSA:ta löytyi kuudesta prosentista tutkittuja lihanäytteitä. Vuonna 2015 toteutetussa seurannassa MRSA:ta todettiin Suomessa kolmessa prosentissa tutkituista näytteistä.
MRSA-bakteerin yleistyminen teurassioissa on kansainvälinen ilmiö, joka on yhdistetty muun muassa antibioottien käyttöön. Kaikki nyt todetut kannat ovat erityisesti sikoihin sopeutunutta, niin kutsuttua sika-MRSA -tyyppiä.
Tutkimustulokset vahvistavat, että hyvä teurastamohygienia ehkäisee MRSA:n kulkeutumista sianlihaan. Sianlihan MRSA ei ole erityinen riski kuluttajalle Suomessa.