Ylityö- ja vuoronvaihtokiellon aikana tehyläiset, superilaiset ja ertolaiset tekevät töitä normaalisti ennalta suunniteltujen työvuorolistojen mukaisesti. He eivät tee ylityötä eivätkä muuta työvuorojaan.
Liittojen mukaan työnantajalla ei ole halua ratkaista hoitajapulaa ja henkilöstön uupumuksesta kumpuavia ongelmia esimerkiksi palkankorotuksilla.
"Yksityisen sosiaalipalvelualan palkat ovat jääneet huomattavasti jälkeen kuntasektorin palkoista. Nämä perusteettomat palkkaerot on korjattava, jotta alan veto- ja pitovoima saadaan turvattua", Tehyn juristi Mirja Kinnunen toteaa.
"Alan vetovoiman parantamiseksi tarvitaan palkkausta ja työoloja parantavia ratkaisuja myös pitkällä tähtäimellä, siksi palkankorotusten on oltava jo tehtyjä ratkaisuja parempia, SuPerin sopimusneuvottelija Jukka Parkkola sanoo.
"Myös työssä jaksamista ja työntekijöiden turvaa lisäävät parannukset on viimein otettava vakavasti. Työoloihin voidaan vaikuttaa myös parantamalla työsuojeluvaltuutettujen asemaa, joka on yksityisellä sosiaalipalvelualalla heikolla tolalla."
Liitot ilmoittavat olevansa valmiita jatkamaan työtaistelutoimia ylityö- ja vuoronvaihtokiellon päättymisen jälkeen.
Tehy, SuPer ja ERTO kuuluvat neuvottelujärjestö Sote ry:hyn.
Yksityisellä sosiaalipalvelualalla työskentelee noin 70 000 työntekijää, joista Sote ry edustaa valtaosaa.
21.6. klo 12.00 korjattu otsikkoa.