Lomautuksista saatavan säästön on laskettu olevan noin 1,6 miljoonaa euroa.
”Tavoitetila on se, että lomautuksiin ei tarvitsisi jatkossa turvautua, vaan palvelurakennetta on saatava uudistettua ja sitä kautta aikaansaatava tarvittavat säästöt”, sanoo hyvinvointialuejohtaja Tero Järvinen tiedotteessa.
Henkilöstökuluista säästetään myös jättämällä määräaikaisia työ- ja virkasuhteita sekä eläköitymisen seurauksena vapautuvia paikkoja täyttämättä. Edenred-henkilöstöetuudesta luopuminen tuo tälle vuodelle noin 1,4 miljoonaan euron säästöt.
”Säästötoimet kohdistuvat todella voimakkaasti henkilöstöön. Olemme realistisia ja tiedämme säästöpaineet, mutta henkilöstö ei saisi olla se, josta näin rajusti säästetään. Tällä on vaikutusta henkilöstön pito- ja vetovoimaan ja vaikuttaa myös työssäjaksamiseen ja työhyvinvointiin”, painottaa Tehyn koordinoiva pääluottamusmies Anita Panula.
Henkilöstölle eikä sen edustajille ole vielä kerrottu, millä aikataululla lomautukset toteutuvat ja mitä yksikköjä ne mitenkin koskevat.
Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueella vuoden 2023 talouden toteuma osoittaa tällä hetkellä noin 50 miljoonan euron alijäämää.
Hyvinvointialuelain mukaisesti alueiden on katettava alijäämänsä vuoden 2026 loppuun mennessä. Tämä on hyvinvointialueen tiedotteen mukaan asettanut myös yhteistoimintamenettelylle alkuperäistä kovemmat säästöpaineet.
Lue lisää: Saitko lomautusilmoituksen? Toimi näin