Lähes 1 500 haki terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelmaan

Maisteriohjelma alkaa syksyllä. Tehy vaati pitkään terveystieteiden koulutuksen palauttamista Helsingin yliopistoon.

Kuvateksti
Terveystieteiden maisteriohjelma kuuluu lääketieteelliseen tiedekuntaan.
Kuva: Veikko Somerpuro / Helsingin yliopisto

Uusi terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma oli suosituin Helsingin yliopiston maisteriohjelmista, kun verrataan hakijamääriä. Sinne oli 1 444 hakijaa, mikä on lähes puolet kaikista Helsingin yliopiston maisteriohjelmien hakijoista. Aloituspaikkoja on 30.

Syksyllä alkava maisteriohjelma on suunnattu alan kehittämisestä kiinnostuneille, joilla on soveltuva ammattikorkeakoulututkinto, terveystieteiden kandidaatin tutkinto tai muun terveysalan tutkinto.

Tehy vaati pitkään terveystieteiden koulutuksen palauttamista Helsingin yliopistoon. Koulutus lakkautettiin 1900-luvun lopussa.

Mainos alkaa
Metropolian mainos.
Mainos päättyy
Mainos alkaa
Metropolian mainos.
Mainos päättyy

Maisteriohjelma pyrkii vastaamaan etenkin Uudenmaan osaajapulaan sekä parantamaan Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysalan osaajien kouluttautumismahdollisuuksia.

”Suomi tarvitsee sosiaali- ja terveysalan osaajia, joilla on kykyä kehittää terveydenhuoltoa toimivammaksi. Lisäksi alalle tarvitaan osaajia vaativiin asiantuntija-, tutkimus- ja esihenkilötehtäviin. Olen todella iloinen, että ohjelma sai jo ensimmäisenä vuotenaan näin hyvän vastaanoton”, totesi ohjelman valmistelu- ja suunnitteluryhmän puheenjohtaja, varadekaani Anu-Katriina Pesonen Helsingin yliopiston tiedotteessa.

Maisteriohjelman laajuus on 120 opintopistettä. Opetus on maksutonta, ja opetuskieliä ovat suomi ja ruotsi.

Tarjolla on esimerkiksi kliinisen hoitotieteen, väestön terveyden sekä sosiaali- ja terveysalan johtamisen opintoja. Syventävien opintojen vaiheessa opiskelija voi valita kursseja lääketieteellisen tiedekunnan tarjonnasta.

Osan opinnoista voi suorittaa työn ohella. Vähintään 50 opintopistettä tutkinnosta suoritetaan verkko-opintoina. Opintoihin kuuluu myös lähiopintojaksoja.