Kotitalousvähennyksessä on 100 euron omavastuu, maksimissaan vähennystä saa 3 500 euroa henkilöä kohden ja työn osuudesta voi vähentää 60 prosenttia.
Palvelun käyttäjällä tai hänen kanssaan samassa taloudessa asuvalla tulee olla verotettavia tuloja. Jos näin ei ole, on mahdollista, että omainen voi hankkia pienituloiselle läheiselleen palveluja ja saa kotitalousvähennyksen itselleen.
Yritysten on mahdollista hakea kotitalousvähennystä asiakkaan puolesta verohallinnon ohjelmistorajapintoja hyödyntämällä.
”Palveluntuottaja voi hakea verovähennystä asiakkaittensa puolesta ja tätä käytäntöä voi suositella”, sanoo kuntoutusalan asiantuntija Outi Töytäri Tehystä.
Hän suosittelee myös, että yritykset ryhtyvät suunnittelemaan palvelukonsepteja kotona toteutettaviin palveluihin ja miettivät hinnoittelua ja markkinointia.
Kotitalousvähennyksen edellytyksenä on, että palvelun suorittaa laillistettu fysioterapeutti tai laillistettu toimintaterapeutti. Palveluntuottajalla tulee olla valvontalaissa tarkoitettu oikeus tuottaa fysioterapia- tai toimintaterapiapalveluja.
Vähennys myönnetään vain kotona tai vapaa-ajan asunnolla tehdystä työstä ja vain työn osuudesta. Palvelu etävastaanottona ei oikeuta vähennykseen.
Kotitalousvähennystä ei myönnetä, jos asiakas on saanut samaa työtä varten omaishoidon tukea, palvelusetelin tai lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetussa laissa tarkoitettua tukea.