”Tätä on odotettu” – Tehyn podcastissa pääsevät ääneen sote-alan ammattilaiset

Meidän vuoro -podcastissa sote-alan ammattilaiset kertovat, mitä kaikkea he kohtaavat työssään.

Kuvateksti
Meidän vuoro -podcastia toimittaa Jonna Tapanainen.

Millaisia aiheita Meidän vuoro -podcastissa käsitellään, toimittaja ja juontaja Jonna Tapanainen?

Noin tunnin mittaisia jaksoja on viisi, ja niissä keskustellaan muun muassa työn merkityksellisyydestä, eettisestä stressistä, vuorotyön ja vapaa-ajan yhteensovittamisesta, väkivallasta sekä vähemmistöjen kohtaamisesta. Minun lisäkseni pöydän ympärille istuu aina kolme ihmistä, joista kaksi työskentelee sote-alalla ja yksi tuntee aihetta muuten. Puhumme siitä, mitä kaikkea sosiaali-, terveys- ja kasvatusalalla kohdataan.

Miksi Meidän vuoro kannattaa ottaa kuunteluun?

Siinä yhdistyvät henkilökohtaiset kokemukset, vertaistuki ja informaatio. Mietimme sekä pieniä arkisia tilanteita että isoa kuvaa ja ratkaisuja ongelmiin. Suomalaisia hoitoalaa käsitteleviä podcasteja ei juuri ole ollut, mutta nyt on. Hoitajilta on tullut viestiä, että tätä on odotettu. Podcastien suosio Suomessa vain kasvaa: jo 40 prosenttia suomalaisista kuuntelee podcasteja viikoittain.

Mikä sai sinut tekemään podcasteja?

Ihastuin niiden epämuodollisuuteen ja siihen, että rajatusta aiheesta voidaan puhua pitkäänkin. Ensimmäinen podcastini oli kirja-aiheinen Sivumennen. Outi Kaartamon kanssa perustamassamme F-tuotanto-yrityksessä olemme ennen Meidän vuoroa tehneet muun muassa ohjelmia Naisasiatoimisto Kaartamo ja Tapanainen sekä Asta Leppä ja Köyhä Suomi. Olemme molemmat seuranneet sote-alan tilannetta tarkasti ja pitäneet tärkeänä, että ammattilaiset pääsevät ääneen. Meidän vuoro on nyt.

Meidän vuoro -podcast 12.10. alkaen Spotifyssa, muilla yleisimmillä alustoilla ja Tehyn sivuilla.


Ensimmäisessä jaksossa keskustellaan unelmatyöstä, ammattiylpeydestä ja arvostuksesta. Millaisissa hetkissä tiivistyy työn merkityksellisyys ja oma ammattiylpeys? Vuosia alalla työskennelleet kätilö Eeva Hiila sekä lastenhoitaja Jonna Vilenius kertovat, mikä saa heidät jatkamaan työssään, vaikka kiire on kasvanut. Tehyn työelämäasiantuntija ja entinen teho-osaston sairaanhoitaja Tiina Vartiainen pohtii keinoja, miten työtyytyväisyyttä alalla lisätään.

Tulevat jaksot:

  • 2. jakso: Eettinen stressi ja emotionaalinen kuorma, keskiviikkona 19.10.
  • 3. jakso: Aina töissä, keskiviikkona 26.10.
  • 4. jakso: Monimuotoistuva Suomi, keskiviikkona 2.11.
  • 5. jakso: Työn turvallisuus, keskiviikkona 9.11.