Pikkuinen tyttö kärsi kovasta, horkkamaisesta kuumeesta. Tytön äiti oli tuonut lapsen jo aikaisin sunnuntaiaamuna kotimme terassille. Hän oli neljän lapsen yksinhuoltaja, ja perhe asui yhden huoneen savimajassa. Patjaa ei ollut ja iltaisin valonlähteenä toimi kynttilä. Tyttö oli käynyt kotivastaanotollani aikaisemminkin. Tällä kertaa kuumeen syy oli selvä. Malariatesti oli positiivinen.
Elämä sairaanhoitajana pienessä savimajakylässä on vähintäänkin haastavaa. Täällä Keniassa, Kwalen piirikunnan alueella, lapset kärsivät likaisen veden ja huonon hygienian aiheuttamista taudeista, huonosta koulutustasosta ja köyhyyden tuomista uhista. Perheillä ei ole varaa kalliisiin yksityisiin terveyspalveluihin, ja julkisen puolen palveluiden laatu on heikko ja saatavuus huonoa. Lisäksi virheelliset tiedot ja vähäinen terveystiedotus johtavat jatkuvasti tapauksiin, joissa lapselle syntyy pitkäaikaisia haittoja, koska hoito on aloitettu myöhässä.
Lähdin Keniaan ensimmäisen kerran vapaaehtoistöihin kuusi vuotta sitten. Työskentely lasten hyväksi vei mukanaan, ja perustin oman hyväntekeväisyysjärjestön. Välillä opiskelin Suomessa sairaanhoitajaksi ja kuljin kahden maan väliä, kunnes lopulta asettauduin kenialaisen puolisoni ja kahdeksan orvoksi jääneen ottolapsen kanssa pieneen savitaloon Makongenin kylään. Sana sairaanhoitajan taidoistani kiiri nopeasti eteenpäin, ja ihmiset alkoivat tulla pyytämään apuani ongelmiinsa.