He tekivät mukamas hoitotyötä, mutta heidän aikansa kului kaikkeen muuhun. Sairaanhoitajat tekivät kolmen hoitajan työt ja vielä piti ottaa vähän löysiä pois. Hoitotyön esimiehet on monessa työpaikassa erotettu, jolloin hoitotyön lähiesimiehenä toimii lääkäri.
Lääkäri on toki ammattilainen, mutta hänen koulutukseensa ei kuulu yhtäkään kurssia hoitotiedettä tai hoitotyötä. Hän siis mukamas johtaa hoitotyötä oman työnsä ohella.
Kaikki tämä tapahtuu sote-uudistuksen pyörteissä, jossa on mukamas kyse valinnanvapaudesta ja paremmista terveyspalveluista. Oikeasti on kyse säästöistä ja terveyspalveluiden myymisestä eniten tarjoaville kansainvälisille terveystaloketjuille. Tämä tapahtuu aikoinaan yhdelle johtavista julkisen terveyspalvelujen mallimaista.
Julkisen sanan neuvosto antoi Yle-gatessa langettavan päätöksen. Päätös osoittaa että kontrolli toimii, kun päätösten läpinäkyvyyttä ja hyvää journalistista tapaa vaalitaan.
Kuka antaisi langettavan päätöksen sote-uudistukselle julkisissa terveyspalveluissa ja vaalisi sairaanhoitajan eettisten ohjeiden toteuttamisen mahdollisuutta? Kunta- ja sote-uudistukset vedetään väkisin pääteasemalle poliittisen luotijunan veturilla kuulematta riittävästi hoitotyön asiantuntijoita ja ammatti- ja potilasjärjestöjä.
Kyseessä on terveyspalvelut-gate, joka tulee kalliiksi. Sen hinta maksetaan pahimmillaan ihmishenkinä.
Seuraa ja kommentoi blogia. Tämä teksti myös tykkää, kun sitä jaetaan luettavaksi muille.
Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.