Suomi on kahviterroristien ja ikuisten laihduttajien luvattu maa. Siltä vaikuttaa, kun seuraa terveydenhuollon kahvihuonetouhuja. Kirjoittamattomat säännöt ovat tarkkoja ja kursailu huvittavaa. Kahvitauot kielivät myös työpaikan hengestä. Onko menossa kahvirauha, kahvisota vai kahvilakko? Voiko työpaikalle tuoda oman hauskan kahvimukin?
Vuorotyössä jokaiselle vuorolle on kohteliasta keittää kahvia, jollei kahvinkeitosta ole erikseen muuta sovittu. Joissain työpaikoissa kahvinkeittäjävuoro ja keittoaika on tarkkaan sovittu rituaali. Kahvia kuuluu osata myös arvioida kuten säätä tai viiniä. Tumma neste on useimmissa ääneen ajatelluissa arvioissa lohduttoman laihaa, vahvaa, kuumaa, seissyttä, painunutta, pahaa tai väärää laatua. Harvoin kuulee työpaikan kahvin olevan parempaa, kun itse kotona keitetty.
Harvassa hoitoalan työpaikassa on heittäydytty aivan villiksi, jolloin jokainen voisi keitellä haluamansa sumpit ihan omassa tahdissaan. Kahvitauoilla ja -seremonioilla kun on vahva yhteisöllinen ja yhteenkuuluvuutta korostava merkitys hoitotyössä. Työilmapiirissä on usein mätää, jos hoitajat eivät halua mennä kahvitauoille, vaikka siihen olisi mahdollisuus. Silloin työpaikalta löytää pintaa raaputtamalla synkkiä kuppikuntia ja mielenkiintoisia valta-asetelmia.