Sisätautien hoitotyön harjoittelussa miesopiskelija ei meinannut millään päästä harjoittelemaan virtsakatetrin laittamista naispotilaalle. Naishoitaja katetroimassa miespotilaita ei sen sijaan ollut ongelma.
Palaute kotisairaanhoidon harjoittelusta oli, että miesopiskelijan hoitotyöstä puuttui äidillistä lämpöä.
Ensimmäisessä kesätyöpaikassa naishoitajat ja -lääkärit tekivät selväksi, että nuorta miessairaanhoidon opiskelijaa oli kiva katsella. Naishoitajat olivatkin vakuuttuneita, että mies oli saanut kesätyön psykiatriselta osastolta koska tällä oli munat. Läheisempi kaveeraaminen naispuolisen kollegan kanssa johti pian seurustelu-uteluihin.
Osaston kanslian pienet korjaustyöt kuuluivat automaattisesti nuorelle kesäpojalle. Samasta pojasta kasvoi väkivaltatilanteissa vartija, ”mene sinä miehenä rauhoittamaan tilanne”. Sen sijaan iltapalan laittaminen potilaille oli osa naisten töitä.
Oikea mies on insinööri, poliisi tai palomies.
Työpaikan ulkopuolella hoitajamiehet kuulevat olevansa pehmoja tai homoja. Mies ei osaa hoivata kuten nainen, eikä tosimies halua vaihtaa kenenkään vaippoja työkseen.
Usein myös arvellaan, ettei sairaanhoitajamies ole päässyt lääkkikseen. Mies ei voi siis tosissaan olla ylpeä sairaanhoitajan ammatista. Hän on vaan jotenkin ajautunut hoitoalalle.
Hoitotyössä #arkipäivänseksismi tarkoittaa, että sairaanhoitajien lisäksi on olemassa miessairaanhoitajia. Sellaisia miehiä, jotka yrittävät tehdä naisten töitä naisvaltaisella alalla. Näin nähtynä hoitotyön hyvä osaaminen ei ole koulutus-, vaan sukupuolikysymys.
Seuraa ja kommentoi blogia tai lähetä sivun linkki kavereillesi.
Mainion Facebook-sivulle pääset tästä.