Instagramissa kiersi jokin aika sitten haaste, jossa kerrottiin vanhoista työpaikoista. Vaikka joku sitäkin haastetta kritisoi ihmisiä eriarvoistavana, itse pidin siitä.
Oma työurani alkoi 13-vuotiaana, jolloin siivosin silloin tällöin viikonloppuisin helsinkiläishotellin huoneita. Sitä ennen olin jo jakanut mainoksia ja myynyt ovelta ovelle joululehtiä. Myöhemmin työskentelin ruoka- ja vaatekaupoissa, ravintoiloissa ja hautausmaalla. Sitten tieni vei toimittajaksi ja liikunnanohjaajaksi.
Toimittajana tein pitkän uran, ja teen yhä niitä hommia ensihoitajaopintojeni ohella. Lisäksi juoksuvalmennan, luennoin ja teen mainosyhteistöitä Instagramissa.
Tänä syksynä olen yhteensä 14 viikkoa työharjoitteluissa. Mitä pidemmälle olen harkkaviikoissani päässyt, sitä enemmän olen huomannut, että kaikesta tekemästäni työstä on minulle hoitajana hyötyä.
Varsinkin liki 20-vuotinen ura toimittajana on antanut runsaasti valmiuksia myös hoitoalalle. Tuskin on aihealuetta, josta en olisi kirjoittanut. Aikoinaan tein myös paljon henkilöhaastatteluja ja varsinkin erilaisia selviytymistarinoita. Monesti haastateltavat paljastivat minulle vielä enemmän mitä halusivat lehtijutussa kertoa, ja olenkin saanut kuulla monenlaisia kohtaloita – myös sellaisia, joissa ei ole onnellista loppua.
Olen siis varsin hyvä ihmisten kanssa, ja pärjään myös tilanteissa, joissa ihminen on ehkä ensimmäistä kertaa elämässään ja haavoittumimmillaan. Tiedän, ettei aina tarvita sanoja, joskus läsnäolo tai kosketus toisen olkapäälle on parempi kuin yritykset sanoittaa tilannetta.
Minun on helppo lukea ihmisiä ja erilaisia tilanteita, ja intuitioni on vahva. Osaan olla varpaillani silloin, kun se on tarpeen, mutta vastapainoksi osaan myös antaa itsestäni paljonkin.