Kysymykseen vastaa työelämäasiantuntija Heli Kannisto.
Kyllä on.
Työpaikalla tulee olla riittävä ja asianmukaisesti sisustettu tila työntekijöiden ruokailua varten. Siellä pitää olla jääkaappi ja mikroaaltouuni ruoan ja juoman säilyttämistä ja lämmittämistä varten. Velvoite tulee suoraan työturvallisuuslaista.
Taukotilan pitää olla helpon kulkuyhteyden päässä, joko työpaikalla tai sen välittömässä läheisyydessä. Sijainnin tulee olla sellainen, että kaikilla työntekijöillä on mahdollisuus käyttää tilaa ruokatauon aikana.
Asiasta kannattaa keskustella työnantajan kanssa, jotta työnantaja saattaa asian kuntoon. Ottakaa yhteyttä työsuojeluvaltuutettuun. Hän voi käydä katsomassa työpaikkanne tilat ja viedä asiaa eteenpäin työnantajalle.